ponedjeljak, 16. siječnja 2012.

Ivica je ponos Hrvatske!

Ivica je jučer opet pokazao tko je gazda na skijaškim terenima. Ostavio je konkurenciju 80 stotinki za sobom što je veliko ostvarenje na stazi na kojoj su svi bili blisko plasirani. Sjetimo se kakvo je stanje bilo nakon prve vožnje: prvi je bio Matt, na drugom mjestu Deville s 1 stotinkom zaostatka, a treći Ivica Kostelić s 3 stotinke zaostatka. Fenomenalnom drugom vožnjom Kostelić je skrenuo još jednom pozornost na sebe i svoju veoma uspješnu obitelj.

Ne sjećam se točno, ali komentator je spomenuo da je ovo ukupno 50 i neko postolje obitelji Kostelić. Ovo je veliko, veliko ostvarenje. No, sve je to rezultat marljivog i pametnog rada i velikih odricanja. Sigurno se mnogi od Vas sjećaju filma o obitelji Kostelić gdje su bili prikazani detalji sa njihovih treninga i njihovog života općenito.

Ono što je sigurno mnogima ostalo u sjećanju je početak njihove karijere. Nakon što su odradili opsežne pripreme došao je trenutak da se spuste po jednoj od natjecateljskih staza. Ante i Marica bili su siromašni, ali su ipak željeli omogućiti svojoj djeci da uspiju. Tako da prvi puta nisu imali ni novaca za benzin do skijališta do kojeg su išli. To ih ipak nije sputavalo i došli su na skijalište. Teškom mukom proživljavali su naredne dane i mjeseci i polako su stizali i rezultati.


Malo koji Hrvat se ne sjeća one briljantne vožnje Ivice kada je sa brojem 64 došao do prvog mjesta u utrci i odnio povijesnu pobjedu u skijaškom svijetu. Hrvati su slavili i tada se dalo naslutiti da će iz Ivice izrasti "čudo na skijama". Evo to se sada i potvrđuje.

Ovaj post pišem s razlogom jer želim običnim ljudima pokazati da kada nešto zaista želimo i kada vjerujemo u to ne postoje prepreke. Odnosno postoje, ali mi moramo bit jači od tih prepreka i svladati ih. Najznačajnija osoba u čitavoj priči je otac Ante koji je čitav plan uspio pretvoriti u djelo. Sjećam se prizora iz filma u kojima poslije svakog dana zapisuje i bilježi napredak koji su toga dana postigli. To je jako bitno i u našim životima. Uvijek trebamo planirati i zadavati si ciljeve koje trebamo postići. Najbolji način je da si zacrtamo manje ciljeve i kad ih ispunimo doživljavamo osjećaj sreće. I korak po korak ti mali ciljevi vode nas do velikog cilja.

Sve što su do sada postigli bilo je fantastično, ali Ante nas uvjerava da je Ivica tek sad u najboljim skijaškim godinama. Tako da ćemo sigurno još slušati himnu sa raznih svjetskih destinacija. Želim i spomenuti sjajnu publiku koja je u švicarskoj ovaj vikend nadglasala sve Švicarce i koja je nosila Ivicu do pobjede.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India