četvrtak, 12. siječnja 2012.

Pirati pazite se Slovenije

Jučer idem na jednu hladnu pivicu kod frenda, kad ono ostanem pafff... frend zaboravio kupiti pivu! I kaj sad da radimo drugo nek popijemo par gemišti. Dok smo mi ispijali gemište dođe buraz od frenda. Radi u Sloveniji i završio je s poslom pa je usput skrenuo do brata da ga pozdravi.

Pričamo mi pričamo i sad buraz kaže što se danas dogodilo na graničnom prijelazu. Pri dolasku na granicu carinik je postavljao pitanja tipa "Imate li kakve CD-je u automobilu?". I on naravno odgovara da nema jer je to već navika da se pred carinicima većina stvari prešućuje. On nastavi voziti i lijepo dođe na posao. Odradi svojih 8 sati i vraćajući se kući staje kod svoje punice da vidi kako je i da je pozdravi. No, u dvorištu kuće dočeka ga jedan čudan prizor. U dvorištu su bila dva policijska auta i jedan policajac te punica i njezin sin. On otvori vrata i izađe pa upita što se ovdje događa. A punica mu ironičnim glasom odgovori da imaju pretres kuće. On upita pa pobogu zašto pretres kuće, a punica odgovara da su došli provjeriti ima li sin piratskog sadržaja kod kuće.
Naime, puničinog sina ulovili su danas na granici kako u automobilu prevozi CD-je. Da, one CD-je koje svi mi prevozimo gdje je nasnimljena glazba koja je skinuta prethodno s neta. Odmah na carini uzeti su njegovi podaci i mjesto stanovanja te mu je naplaćena kazna u iznosu 300 eura. Ljudi moji 300 eura za 3 CD-ja. To vam je EU.
No na tome nije stalo. Jedan sat nakon što se vratio kući na dvorište mu je stigla policija i počela obavljati pretres. I sada se vračamo na početak priče.
Ubrzo nakon što je došao kod punice policija je završila pretres. Izašli su iz kuće sa jednom kutijom veličine 50X50 u koju su strpali sve CD-je za koje su utvrdili da je na njima piratski sadržaj. Kutiju su odvezli i još jednom napomenuli da ne zaborave platiti kaznu koju je prethodno dobio.

Zanimljiva priča, zanimljiv koncept. Ali ima jedan veliki fejl u tome svemu. Kako ti murjaci mogu znati da li se na CD-jima nalazi piratski sadržaj ili ne. Moguće je da na CD nasnimam nešto što je legalno, nešto kaj smijem sam pržiti na CD. Sva sreća pa kod nas nema još tako stroge provedbe zakona, pa su moji CD-jići još na miru. Pripazite ukoliko planirate ići u Sloveniju da CD-je ili izvadite iz auta ili ih dobro sakrijete.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India